Днешния пост идва малко по средата на нощта, но всъщност цял ден исках да го напиша.


Surfer Photo credit: Seb Zanella


Вярвайте в себе си. Подкрепяйте себе си. И бъдете отговорни пред себе си. Ако преследвате нещо добро и истинско, но не ви се получава... значи не го преследвате по правилния начин. Потърсете друг, но не се предавайте.


Никой няма да ви хване за ръчичка и да изпълни мечтите ви вместо вас.

Съзнателно или несъзнателно, хората ще ви пречат. Всички хора. Дори най-близките, дори без да искат. От вас зависи. Лека нощ.


П.С.

ОК, от утре спирам с тези назидателни призиви... и все пак - последното става за късметче за кафе, нали ? :D

#wildhomedreamers #dailybybianka #selfmotivation


photo credit: seb zanella

"Ако се намериш в дупка, първото, което трябва да направиш е да спреш да копаеш."


След съботно-неделния ми пост мисля, че трябва да публикувам нещо мотивиращо, или поне нещо, което мен самата ме надъхва :D Защото, сега като го чета, ми звучи мноооого сдухан. <<< Затова и картинката <<<.

А относно мотивацията, наскоро и аз (като милиарди хора преди мен) установих, че нещо, което 100% може да те извади от неприятното/ летаргично настроените е ДВИЖЕНИЕТО.


Е да, и преди знаех, че най-щастлива се чувствам да тичам по полянки, да плувам в океана, да се търкалям по плажа с Хейли и все редица дейности НАВЪН.Дааа, обаче не всеки има до вратата си океан или приказна зелена планина.

И не всеки (да не кажа почти никой) е винаги надъхан да пътува половин-един час до фитнеса, парка, Витоша или където там му е приятно да се движи. Особено, ако е бил цял ден на работа, особено, с гадния ни претъпкан градски транспорт, особено, откакто има youtube/netflix.


Оправдания безброй. Аз съм им царица ;)


Само че, откакто си наложих всеки ден да си правя мини раздвижване всеки път, в който ми стане тъпо - ами по-добре ми е. Факт е, че на работа не можеш много да се раздвижваш, но може малко все пак. Или след работа.


Може да изкачиш бързо някои стълби,

можеш да потичаш към вкъщи,

можеш да направиш мини workout щом се прибереш, преди вечеря.

Или сутринта, преди работа, за събуждане.

Можеш и да си ги запазиш за събота и неделя.


Но тези моменти, поне на мен, ми помагат ужасно много да ми е хубаво на ума и да ми е спокойно на психиката. Много хора се мотивират, че ежедневното раздвижване ги поддържа красиви/слаби/във форма.

Мен просто ме кара да се чувствам жива, а не като сопол на дивана :D

Всеки си преценява какво му е мотивацията - но определено ви съветвам да прекарвате 10-15 минути на ден в някакво (избрано от вас) физическо натоварване. Ако нямате възможност за фитнес и не сте по зимните спортове, има достатъчно workout варианти в youtube, има yoga, има и стълбите на блока :D

А след като приключите, не забравяйте да се почувствате добре - защото сте направили нещо смислено и хубаво за себе си.


#dailymotivation #dailybybianka #wildhomedreamers

Добре, знам, че е лято, че всички са на плажа и блябля, но... НЕ се заблуждавайте! Може да си мислите, че сте се отървали, може да си мислите, че и вие сте свободен човек, който живее под слънцето и звздите... НО истината е, че Netflix се спотайва зад ъгъла... И готви атака, която ще превърне лятния ви мюзикъл в creepy sci-fi трилър!


Чакай, какво ?Дам, вчера се появи трейлъра на новия изчанчен обсебващ сериал, който ни готвят за Септември. И, честно: като излезе няма да искам да си подам носа от вкъщи! И, още по-честно:

само трейлъра ме накара тайно да си мечтая да се прибера вкъщи и да си пусна двата сезона на Stranger things...

Ей така, просто, защото има и такива дни (нощи...). Това ти причинява Netflix. В най-слънчевия, топъл и обещаващ ден - да си мечтаеш за мрачни, влажни гори, неспирно плачеща Уинона Райдър и чудовища от паралелен свят, в който няма светлина.


Който не е гледал Stranger things

1. може би не ме разбира

2. трябва ВЕДНАГА да гледа Stranger things


Новият сериал се казва MANIAC и излиза края на Септември. Кастингът е уникален, неочакван и същевременно it all makes sense още като гледаш трейлъра. (Emma Stone + Jonah Hill = WHAAT? also - so excited to see Sally Field in this! )

НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ.


Има нещо толквоа увличащо в новата sci-fi вълна. Това го казва човек, който преди изобщо не гледаше такива неща. Започвам лекичко да се чудя, дали е защото всички колективно имаме все по-голяма нужда да избягаме от реалността? И същевременно, някъде в нас все по-често се прокрадва идеята, че онези, които до вчера обществото смяташе за nerds са всъщност единствените хора, на които можем да разчитаме да ни извадят от кашата.


(Коя каша ли? Ами глобалния проблем с опазването на околната среда, кризата на политическите модели, насилие, безморалност, Тръмп, заплахи за войни, безпросперитетност, неравенство, отчаяние, такива неща...)


И все пак - забравете всичко негативно по-горе: времето най-сетне е хубавo и истински лятно.


Вечерите са свежи, а бъдещето вещае само хубави неща... Едно, от които този нов Netflix explosion.

Пишете ми на message какво мислите :)))

P.S. Знаех, че животът ми няма да е същия, още когато гледах първия епизод на House of cards.... Ако и него не сте гледали - къде сте били досега?! :D


хохо


#dailybybianka #movienight #inspiration