You can only go up from here

Понякога трябва да стигнеш дъното, че да си спомниш пътя нагоре


"You can only go up from here" е много хубав израз, означава общо взето, че си стигнал дъното и по-зле няма накъде (:D) - съответно единственията опция е да става по-добре. Горчиво-сладко.


Последните дни на 2018 се чувствах наистина все едно ми е само горчиво и сладко няма да има. Това е състояние на ума, което някои хора наричат депресия, други "айде стига си мрънкала", а трети просто се правят, че не съществува. Но то си е съвсем истинско! И чесно казано, стигнеш ли до него и останеш ли достатъчно дълго с горчивата лъжичка в уста - има само едно нещо, което можеш да направиш. Да се вземеш в ръце, да преровиш възможно най-дълбоко в себе си, да си пожелаеш желание и да си наложиш, че ще дадеш всичко от себе си да сбъднеш това желание. Сам да си го сбъднеш.


Защото заслужаваш да ти се случи.

Всички заслужаваме. Но зависи най-вече от нас. Ето - аз започвам.


Желанието няма да ви кажа сега, но мисля, докато работя по това да се сбъдне, да започна пак да пиша тук всеки ден. Много мили хора ми писаха, че им липсва, а когато имаше нещо ново всеки ден, много ми казваха, че им харесва. И понеже имам нужда от тази позитивна енергия - ето ме пак. Освен такива малки, прости, истински мисли, мисля да качвам и по-ценно съдържание като ревюта на филми, книги, сериали, изложби, разни готини снимки и идеи за пътуване... и т.н. Ще се радвам да ми пишете в инстаграма ни или на съобщение тук, ако искате да споделите нещо, което ви вдъхновява - а аз да го пренеса черно на бяло.


И така, който не си е пожелал желание за 2019 (или по друг повод) - да не се измъква, да си пожелава веднага и да започва да работи. Само̀ няма да се сбъдне ;)

До утре <3