Surf house inspiration and daily struggles


Как изглежда домът на някой, който иска да живее на различно място всеки месец? На този въпрос все още не мога да отговоря, въпреки, че вече от както се върнахме от Индонезия се занимавам основно с това :D Имам обаче мноооого вдъхновение и също толкова мнооого проблеми с нашия нов апартамент - пригответе се!

Напоследък почти всяка свободна минута ми е ангажирана с мисли, планове и ангажименти около този въпросен апартамент. На който не му се четат детайли - да слезе направо надолу към снимките :D Защото, ако не сте се занимавали с това поне веднъж, не можете дори да си представите количеството документи, уговорки, срещи и т.н. глупости, които са неделимо свързани с това да си имаш "твое място".

На думи звучи много хубаво и лесно, но, повярвайте ми - не е! :D А още по- сложно е, когато с това се занимават двама души, чиято основна концепция през последните години е била да се местят и пътуват максимално често.


Още от 18годишна, когато напуснах "семейното гнездо", започнах да сменям апартаменти: първо във Франция, после в София и накрая - по света. Само за последното ни пътуване в Индонезия спахме на 14 различни места! Пропускам спането в кола и в палатка на всякакви места из Европа... Е представете си сега, че трябва да си вменя някак си, че сифона в банята и лайсните на паркета в хола са най-важните неща в живота ми :D (макар и за няколко месеца) Че трябва да прекарам часове да се срещам с нотариуси и адвокати, да чета преимуществата на определен вид боя, спецификациите на определен вид пералня, и също как да имаш данъчни облекчения или отстъпки от таксата смет :D
А в главата ми е само
"Животът започва там, където свършва комфортната ти зона".

Доста парадоксално, имайки предвид, че първото съображение, когато ремонтираш и обзавеждаш апартамент е именно комфорта... По-надолу ще намерите малко вдъхновение, като, естествено, основната тема е океан и сърф :D Нашето място е далееееч от този вид - в момента по-скоро прилича на купчина тухли с висящи кабели и стърчащи от всякъде тръби, НО, всичко с времето си ! (както ми повтарят всички около мен в последно време :D ) И понеже бях заета с това, не ми оставаше време да пиша в блога, НО, ми хрумна, че ако споделям и малко за това тук, няма да ми е гузно и ще мога да комбинирам и двете. Е, ще има и други нещица, полезни, надявам се..., а още не съм ви казала нищо и за едно много близко предстоящо пътуване... <3 Скоро! Хубав и ползотворен ден!
#surf #interiordesign #moodboard #lifestyle