Monday / everyday motivation

"Ако се намериш в дупка, първото, което трябва да направиш е да спреш да копаеш."


След съботно-неделния ми пост мисля, че трябва да публикувам нещо мотивиращо, или поне нещо, което мен самата ме надъхва :D Защото, сега като го чета, ми звучи мноооого сдухан. <<< Затова и картинката <<<.

А относно мотивацията, наскоро и аз (като милиарди хора преди мен) установих, че нещо, което 100% може да те извади от неприятното/ летаргично настроените е ДВИЖЕНИЕТО.


Е да, и преди знаех, че най-щастлива се чувствам да тичам по полянки, да плувам в океана, да се търкалям по плажа с Хейли и все редица дейности НАВЪН.Дааа, обаче не всеки има до вратата си океан или приказна зелена планина.

И не всеки (да не кажа почти никой) е винаги надъхан да пътува половин-един час до фитнеса, парка, Витоша или където там му е приятно да се движи. Особено, ако е бил цял ден на работа, особено, с гадния ни претъпкан градски транспорт, особено, откакто има youtube/netflix.


Оправдания безброй. Аз съм им царица ;)


Само че, откакто си наложих всеки ден да си правя мини раздвижване всеки път, в който ми стане тъпо - ами по-добре ми е. Факт е, че на работа не можеш много да се раздвижваш, но може малко все пак. Или след работа.


Може да изкачиш бързо някои стълби,

можеш да потичаш към вкъщи,

можеш да направиш мини workout щом се прибереш, преди вечеря.

Или сутринта, преди работа, за събуждане.

Можеш и да си ги запазиш за събота и неделя.


Но тези моменти, поне на мен, ми помагат ужасно много да ми е хубаво на ума и да ми е спокойно на психиката. Много хора се мотивират, че ежедневното раздвижване ги поддържа красиви/слаби/във форма.

Мен просто ме кара да се чувствам жива, а не като сопол на дивана :D

Всеки си преценява какво му е мотивацията - но определено ви съветвам да прекарвате 10-15 минути на ден в някакво (избрано от вас) физическо натоварване. Ако нямате възможност за фитнес и не сте по зимните спортове, има достатъчно workout варианти в youtube, има yoga, има и стълбите на блока :D

А след като приключите, не забравяйте да се почувствате добре - защото сте направили нещо смислено и хубаво за себе си.


#dailymotivation #dailybybianka #wildhomedreamers