Brexit: The Uncivil War

Гледах новия филм за излизането на Великобритания от ЕС (aka BREXIT) и просто трябва да напиша няколко неща за това...



Филмът


Сюжетът се базира на на любимия ми модел 'ала Бандата на Оушън':

групичка надъханяци (супер различни характери и супер интересни типажи) се събират около един "гений" и започват да градят мастър план. Следват забавни противоречия, разменяне на тънки шегички и идентифициране на противника. После има проблеми, безсънни нощи, дръзки, дори абсурдни идеи, потене и крещене, (в случая има и ужасно много драскане на налудничави диаграми по стени и прозорци). Накрая "нашите хора" успяват - всички празнуват, всичко е супер, Англия излиза от Евро съюза... ЧАКАЙ, КАКВО !?


Реалността


Дам, в този филм не обират банки и казина, не е някой от онези американски истории за пирамиди и мега богаташи, които изглеждат далечни и невъзможни. Това е нещо реално, което се случва в момента, което ни афектира директно, и на което всички бяхме "свидетели" чрез новините.


Е добре, какво всъщност става?


Ето ви две образователни клипчета, първото е важно, за да разберете цялостно ситуацията, а второто, за да схванете какво се случва в момента и е забавно!

Гледайте ги, наистина гледайте ги! Вместо поредното клипче с кученца, зайчета и т.н., влейте малко знание в живота си :Р


Ще има още за филма, по-надолу.







НАС какво ни интересува? - ще попитате...


Интересува ни, защото не става дума само за Великобритания, не става дума само за Европа... Даже изобщо! Става дума за същността на информацията, новините, реалната манипулация, която се случва ежедневно в социалните медии... Веднага всички наежени скачат и се смеят - "Айде пак теория на конспирацията". Ами не, тук говорим за нещо напълно реално, заради, което съдят Фейсбук, заради което разследват Американския президент... и заради което може би ще сме свидетели на огромна крачка в световната гео-политика и икономика. И се случва сега - знаете, че се случва сега!

Изводът:


Големите думи настрана, филмът забавлява, увлича, обърква, впечатлява с актьорска игра (естествено), динамичен е и те кара да се замислиш. Така че - ясно: Гледайте го. Определено има още какво да се желае, но основното за мен е постигнато - разкрива ни се абсурдността на ситуацията в UK, и са изобличени доста проблеми в обществото като цяло. А за Brexit - истината е, че накрая всичко се е оплескало, че голямата революционна идея е всъщност една илюзия. И че сега се чудят какво да правят...


#moviereview #brexit #simplefacts #brexitexplained