Януари в Индонезия: Сърф на Ломбок

Какво е да си на остров по средата на топлия Индийски океан, да си заобиколен от джунгла и пясък, да летиш на моторче по тесни пътища между оризови полета и прекрасни гледки ... Ами, не е лошо. Даже хич. Особено през Януари. 
Ако сте хвърляли око скоро на блога сте съвсем наясно колко ужасно много ни харесва Бали. Но трябва да знаете, че ...


...в Индонезия има и други острови, които избщо не са за изпускане! Един от тези острови е Ломбок.

Там не само че НЕ гъмжи от туристи като на Бали, но и е доста добра дестианция за сърф. Ние се метнахме натам след Бали и... НЕ, не взехме бързите лодки, на които туристите се радват толкова много, хванахме си ферибота. Прекарахме часове и часове на тоя ферибот ... в началото месните ни гледаха много объркано, с белите ни кожи, белещи се буквално от изгорелите ни лица, стиснали смартфони и камери, повлачили раници и сърфове ... И ние се чувствахме като туристи, като ЕДИНСТВЕНИТЕ туристи.

Е, в един момент свикнаха, насядаха около нас, започнаха да се хранят, да ни продават плодове и ориз, да се снимат с нас (Бианка, заспала на раницата си) ...


И най-сетне почувствахме, че наистина сме си в Индо!

Пристигнахме на острова следобед, а след това прекарахме няколко часа на моторчетата, карайки на юг под дъжда... Стигахме до Кута (Коета) вечерта. Разбира се, не си бяхме резервирали нищо, но доста бързо си намерихме готино хотелче на брега .. след малко преговори и теaтър го получихме на ПОЛОВИН ЦЕНА: D Следващите няколко дни бяха просто океан и сърф през цялото време!  

Безкрайни плажове, слънце, синя, топла вода, мръсни пътища, бездомни кучета и огромни крави, усмихнати деца, обкръжаващи моторчетата всеки път, когато искаме да спрем да направим снимка или да си починем под сенките на палмите. Също така малко дъжд, хубави вълни почти всеки ден и незабравими залези всяка вечер. Сменихме хотела с много приятни мини къщички за гости, управлявани от местна "земевладелка-хотелиерка", която ни правеше бананови палачинки всяка сутрин. 


След Ломбок отидохме направо на островите Гили, но ще ви разкажем повече за това в някои от следващите ни постове. И, естествено, ще има още сърф снимки :)


#surflife