Фламинго рожден ден в парка

Приказен рожден ден в градината на чудесата? По-лесно е отколкото си мислите!Post by Bianka


"Вие постоянно пътувате! На къде отивате сега? Какъв е плана?"... Все такива въпроси ни задават, а истината е, че и на нас понякога ни се налага да си останем вкъщи, точно, когато най-много ни се пътува... Кой не иска да отпраши нанякъде за рождения си ден?!

Е, тази година, по липса на друга възможност, реших, че ще отпътувам до някоя детска мечта - сещате се, такава, до която няма как да стигнеш със самолет ;) Такава, в която любимите ми приятели ще присъстват, всичко наоколо ще е по мой вкус и същевременно ще сме близо до природата и няма да зависим от настроенито на сервитьори, диджеи и т.н... Споделих идеята със сестра ми, чийто рожден ден е само три дни след моя, и заедно направихме малко, шик градинско парти, само че... в парка :D Всички после ми се подиграваха, че отдалеч изглеждало като сватба или детски рожден ден - вие преценете :) Според мен идеята е супер, прекарахме си страхотно и подканвам всеки, който има желание, да пробва.  Факт е, че ако всички хора в София се изсипят в парка на рожден ден ще стане ужас, но, разчитам, че не всички четат този блог - така че, възползвайте се от идеята смело! ;) Не само децата имат право да се радват на хубава атмосфера и да са на чист въздух... Освен това защо всички картинки на готини партита в pinterest etc. трябва да ни се струват невъзможни?! Това, че в България често никой не се сеща как да направи нещата добре, не значи, че ние не можем да си ги направим сами :)

А, и доброто бяло вино или свежото лятно коктейлче са най-вкусни на открито ;) Описахме малко практически детайли по-долу:
Използвахме:

  • сглобяеми маси и преносима хладилна чанта пълна с лед;

  • много платове, покривки, възглавници;

  • истински чаши и чинии;

  • направихме свежи плодови сокове, донесохме ядки, "плодови мезета"

  • също свещи, фенери и лампички на батерии: най-долу има снимки и на по-тъмно;

  • хартиена украса, вази и някой друг балон за разкош;

Важно беше да няма пластмасови бутилки, пликове, раници и други "аксесоари", които обикновено присъстват на събирания на открито и създават по-скоро обстановка на катун, отколкото на бохо парти... Истината е че в един момент ни стана малко тясно, а и не успяхме да направим снимки с лампичките, които се спускаха от околоните дървета, но - следващия път!

Включихме и млако цветя, а и всички гости донесоха още :) Няма как да не благодаря на всички присъствали - вашата свежест, усмивки и чудесни подаръци бяха причината да съм наистина щастлива от този ден!